Vår verksamhet

 

Stallyckan är en privatägd gård med aktiviteter för dig som vill ha ut mer av livet. Du hittar oss i Marks kommun, ca 1 timmes resväg från Göteborg. Här kan du bland annat rida, pyssla med hästarna, busa med våra snälla hundar eller komma ut i skogen för en stunds avkoppling. 

Skogar häromkring är rika på både svamp och bär. Har du tur kanske du träffar på Skogens Konung, då det finns gott om både älg och rådjur! 

Gården är tillgänglighetsanpassad och erbjuder skräddarsydda aktiviteter, enskilt eller i små grupper, för alla med djur och naturintresse, oavsett funktionsförmåga och tidigare erfarenhet av djur. 

Idag används gården bland annat för hästunderstödda aktiviteter till exempel individanpassad ridning, besöksgård för skolklasser, föreningar, familjeaktiviteter, samt som lägergård. Vi arrangerar också födelsedagskalas, med och utan övernattning, allt utifrån dina önskemål och behov.


Vår gård - din resurs

Stallyckan kan också användas som en plattform och resursgård för olika professioner som önskar använda djur och natur som en del i sitt behandlande arbete, ex. terapeuter, sjukgymnaster, omsorgspersonal m.fl.

Vi tillhandahåller en tillgänglighetsanpassad miljö och djur som lämpar sig väl för att kunna användas i ditt arbete. Djur och natur har också en fantastisk förmåga att motivera, även de mest omotiverade, till fysisk aktivitet.

På Stallyckan ser vi varje individs möjligheter och förmåga. Här får man utvecklas i sin egen takt med fokus på välmående. Vi vet att alla kan utvecklas utifrån sina egna unika förutsättningar, hos oss får man möjlighet att finna sin inre styrka! 

Tillstånd finns för att bedriva enskild verksamhet enligt LSS och företaget samverkar med och konsulterar vid behov leg. dietist, massageterapeut, psykolog och sjukgymnast. 

Stallyckan i Mark samverkar även med skola, föreningsliv och näringsliv.

 

Våra fem ben

Stallyckans verksamhet vilar på fem ben.

Läger – Fritid
Föreläsningar 
Skola
Daglig Verksamhet
Terapihund

Du kan läsa mer om dessa under respektive meny.