Om oss

 

Vi som äger och driver gården Stallyckan i Mark heter Jeanette Kobilsek och Joakim Eriksson.

Båda har ett långt förflutet inom personlig assistans, kommunal vård och omsorg samt inom familjehemsvården sedan 2003, som familjehem, jourhem och kontaktfamilj.

Jeanette är barnskötare i grunden och har även arbetat med hästar och ridverksamhet sen 1992.

Jeanette fick 2015 utmärkelsen Årets Hästhjälte, och har utöver det nominerats och prisbelönats i flera andra utmärkelser för sitt arbete på gården.

Joakim driver företaget Agena Foto och har arbetat som frilansfotograf sen 2002. Tidigare även som djurfotograf. Ni har med all säkerhet sett Joakims bilder när ni läser dagstidningar eller sett Nyheterna på TV.

Joakim arbetar även med profiltryck på kläder och dekaler.

Våren 2015 hade verksamheterna på Stallyckan utvecklats så pass mycket att vi kunde anställa vår verksamhetschef Helena Eriksson. Helena är socionom och studerar för närvarande till en masterexamen inom socialt arbete parallellt med arbetet på gården. Hon har sin yrkesbakgrund inom psykiatri, LSS och främjande arbete med ungdomar.

Helena bistår även med utbildade sociala tjänstehundar som vi använder i vår verksamhet, och är själv utbildad terapihundförare, hundinstruktör och beteendekonsult på hund. Även hon har tidigare arbetat med hästar.

Vill ni veta mer eller ha referenser? Välkomna att kontakta oss!

 

Referenser

 

Sagt av andra om oss, inför tvävlingen "Småföretagarnas favorit i Borås 2013" - Jeanette fick en tredjeplaceing av totalt 25 nominerade.
 

“Jeanette driver gården Stallyckan tillsammans med Joakim Eriksson. Stallyckan är ett härligt utflyktsmål och en resursgård där barn och vuxna med hjälp av naturen och djuren får möjlighet att vara och växa oavsett funktionsförmåga. Hon har ett otroligt engagemang och istället för att stirra sig blind på brister och diagnoser har Jeanette en fantastisk förmåga att se till varje människas resurser. Hon är väl värd att bli favorit.”
- Jenny Svensson 16/3-2013

 

“Jeanettes långa erfarenhet och enorma engagemang för människor med speciella behov lyser i varje möte. Hon har ett professionellt och varmhjärtat sätt som skänker kraft till varje person. Stora som små älskar henne. Hon har en unik förmåga att se kraften i varje individ oavsett problematik eller bakgrund. Med närheten till djur och natur hjälper hon människor att utvecklas och ta ansvar. Hon är väl värd att vinna detta pris. Hon är västsveriges Tory Hayden. Hon är beslutsam och har slitit hårt för det hon tror på. Hon är en självskriven vinnare tycker jag.”
- Linda N. Eriksson 20/3-2013

 

Nominerad till Mark kommuns Tillgänglighetsstipendium  2015
Jeanette Kobilsek som driver Stallyckan i Mark har många mellannamn. Mångfald, förståelse och tolerans är bara några av dem. Med idésprudlande hjärna tar hon emot människor av alla upptänkliga sorter. Tillgänglighet är ledordet på gården, här finns inga kön, färger eller funktionshinder, bara mänskliga varianter- och alla som vill ska vara med! Jeanette har stor kunskap och mångårig erfarenhet av arbete  med människor i olika livssituationer och från olika kulturer i bagaget och hon ser alltid först och främst till människan bakom fasader, titlar, diagnoser, sjukdomar och handikapp. Hon har den sällsamma förmågan att entusiasmera alla. Med hästen och naturen i centrum låter hon alla, liten som stor, leka, lära och lyckas!

På Stallyckan följs alltid frasen "jag kan inte" av ordet "-ännu". Det finns alltid en lösning oavsett funktionsuppsättning. Alltid en möjlighet att lyckas. Jeanette är mitt självklara val till kommunens mångfalds-, jämlikhets-, och tillgänglighetsstipendium.
- Ellinor Löfberg 5/10-2015