Läger – fritid på Stallyckan

 

Stallyckan arrangerar friluftsdagar, fritidsaktiviteter och läger för exempelvis skolklasser, boenden och föreningar. Hit kan man komma oavsett funktionsförmågor och gården är tillgänglighetsanpassad så att även den rullstolsburne kan vara aktiv ihop med sina vänner.

Aktiviteterna anpassas efter behov och önskemål, och besökarna kan rida, åka häst och vagn, umgås med utbildade sociala tjänstehundar, mata kaninerna, grilla, hjälpa till med stallsysslor, plocka svamp och bär i skogen och allt annat som tillhör livet på en gård på landet. 

På gården finns i dagsläget 5-8 övernattningsplatser för de som vill stanna över natten, ytterligare 5-8 platser finns i vår tältkåta med vedeldad kamin som kan sättas upp i direkt anslutning till övriga lokaler. Gruppen bor i självhushåll men möjlighet finns att få all mat inhandlad och levererad till gården före ankomst.

Enskild aktitivitetstid: För dig som vill vara hos oss ca 1-2 timmar och förfoga över tiden efter önskemål och behov. Somliga vill rida, andra vill pyssla med hästar och hundar, mata djuren, gå ut och gå och dylikt. Insatsen kan om så önskas vara målinriktad.

Friluftsdagar/aktivitetsdagar: För mindre grupper som vill ha en rolig hel- eller halvdag tillsammans. Skolelever, boenden och liknande är varmt välkomna att boka tid hos oss. Aktiviteterna styrts efter besökarnas önskemål och förmågor. Populärt brukar vara att åka lite häst och vagn, prova på att rida, umgås med de olika djuren, grilla och fika m.m.

Läger: Vi arrangerar kortare läger med en eller flera övernattningar. Besökande gruppen väljer själva om det skall vara självhushåll, helpension eller något mellanting. Personal från Stallyckan ordnar de aktiviteter som önskas, tex ridning, häst och vagn, hundbowling, tipsrundor, mysstunder m.m.

Ridlektioner: I mån av tid finns det möjlighet att boka enstaka eller regelbundna ridlektioner på Stallyckan. Till oss kommer ofta ryttare med olika funktionsförmågor och som av olika anledningar kanske inte trivs på de större ridskolorna.

Vi skräddarsyr upplägget efter ert önskemål så tveka inte att kontakta oss för förslag på upplägg, offert m.m.

Tel: 070-511 91 61
Mail: info@stallyckan-mark.se
 

 Ladda ner PDF med information