Kusehuset på Stallyckan

- en daglig verksamhet skräddarsydd för dig med djur- och naturintresse.

Stallyckan i Marks kommun är godkända att bedriva daglig verksamhet enligt Borås stads valfrihetssystem. Den dagliga verksamheten, Kusehuset, är för personer som omfattas av LSS, personkrets 1. Verksamheten erbjuder arbetsuppgifter kring skötseln av mindre hästgård med hundar, hästar, getter och kaniner. Verksamheten fungerar också som en sluss vidare ut i arbetslivet.

Vi skräddarsyr arbetsuppgifter efter varje deltagares önskemål, förmåga och behov och använder vårt stora kontaktnät för att hjälpa våra deltagare vidare ut till praktikplatser eller arbete.

Stallyckan har ett nätverk inom både hästnäringen och hundverksamheter vilka Stallyckan bistår med då intresse och förmåga finns. Exempel på detta kan vara möjligheten att arbeta för att så småningom avlägga hästskötarexamen eller utbildning för att arbeta på hunddagis.

Arbetstagarna erbjuds även individuell anpassade och målinriktade aktiviteter såsom ridning och hundträning m.m. Dessa delar ingår i daglig verksamhetens ordinarie schema.


Exempel på aktiviteter kan vara:

  • Stall- och hästskötsel som; mocka, sladda ridbana, lädervård, borsta hästar, motionera hästar, sköta foder och vatten.
  • Aktivering, träning och motionering av hundar.
  • Gårdssysslor som; Klippa gräs, rensa ogräs, måla, odla, snöröjning, bär- och svampplockning, sop-och avfallshantering.
  • Inomhussysslor som; Baka, enklare matlagning, städ, trycka profilkläder.

 

Sysslorna ska kännas meningsfulla och det ska vara roligt och trivsamt att vara på Stallyckan.  Hos oss ska alla känna sig viktiga och uppskattade samt känna att man klarar av och förstår sina arbetsuppgifter.

Vi erbjuder också samtal, föreläsningar, studiebesök och studiecirklar kring kost/hälsa/motion, djurskötsel och annat utifrån deltagarnas önskemål, behov och förmåga.

Stallyckan arrangerar även anhörigdagar, föreläsningar och öppet hus med prova på aktiviteter för dig som är anhörig till deltagare i vår verksamhet.

 

Vill du börja i vår dagliga verksamhet?

Här hittar du information om hur du går tillväga för att få plats på Stallyckan/Kusehuset.

Följ denna länk för information på boras.se om plats på Stallyckan/Kusehuset

 

Hur tar jag mig till och från verksamheten?

Är du beviljad färdtjänst eller berättigad till färdtjänst, så ligger Stallyckan inom färdtjänstzonen och du har möjlighet att ta dig från hemmet till gården.
Tänk på att det kan vara flera som åker och att resan då kan ta längre tid än om du åkt med eget färdmedel. Färdtjänst är att jämställa med kollektivtrafiken.

Följ denna länk för information om färdtjänst

Det går också bra att ta sig till gården med buss. Hållplatsen ligger endast på 10 minuters promenadavstånd. Eller med tåg till närmaste station.

Har du svårt med byten? Vi hjälper dig gärna och möter upp på lämplig plats. Hör av dig så går vi tillsammans igenom vilka möjligheter som finns.

 

Du kan också kontakta oss direkt för ett studiebesök eller information på

E-post: info@stallyckan-mark.se
Telefon: 070-511 91 61

Eller via vårt kontaktformulär på hemsidan som du hittar här

 Ladda ner PDF med information